A Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014–2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének az előcsatlakozási eszközbe (IPA) tartozó egyik kezdeményezése.

A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszeren” alapulva a Program nonprofit szervezetek együttműködési projektjeit finanszírozza és támogatja amelyek a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyék (NUTS III régiók) és a NUTS III szintnek megfelelő következő szerbiai régiókból álló programterületen: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség területén találhatók. 


Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program a magyar–szerb határtérség határon átnyúló programjainak negyedik generációja. A „Jó szomszédok a közös jövőért” jelmondata alatt a Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, felkarolja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, valamint hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.  Az Interreg–IPA CBC Magyarország–Szerbia  Program a 2007–2013 időszak uniós pénzügyi keretrendszerében végrehajtott Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program folytatásának tekinthető. 

További információ: http://www.interreg-ipa-husrb.com/hu/program/